Klart for konsert

Båttreffet utvider tilbudet

Årets båttreff, som arrangeres 5.–7. juli, satser friskt, når et av Norges mest populære festband står på programmet.

Rotlaus: I april spilte Rotlaus for over 2000 i Vukuhallen. Lørdag 6. juli står bandet på scenen på kaia i Kjerknesvågen. 

OPPVARMING: Det lokale bandet Bunnløs varmer opp for Sjuende far i huset og Rotlaus lørdag 6. juli. 

PUBKVELD: Gisle Aarlott skal sørge for den musikalske biten under pubkvelden fredag 5. juli. 

GLEDER SEG: F.v. Guro Fossum, Ole-John Fossum og Bjarne Martin Lyngstad sitter i komiteen for konsertprogrammet. De gleder seg til å se både Sjuende far i huset og Rotlaus på scenen. 

Nyheter

– Vi satser på litt mer action i år enn i fjor, og går rett og slett fra null til hundre, når både Sjuende far i huset og Rotlaus kommer for å spille opp til dans lørdag kveld under båttreffet, sier Ole-John Fossum, som sitter i konsertkomiteen for båttreffet på Kjerknesvågen.

Selger godt

Rotlaus, som i år var nominert til to Spellemannpriser, sørget for fulle hus da de konserterte i Vukuhallen i april. Til konserten på kaia i Kjerknesvågen er det lagt ut 2000 billetter til forhåndssalg.

– Vi har allerede solgt bra med billetter, og merker større og større pågang nå, så om man ønsker å sikre seg inngang, er det lurt å være tidlig ute, sier Bjarne Martin Lyngstad og Guro Fossum, som også er en del av konsertkomiteen.

Åpner for ungdommen

Guro Fossum forteller at det er den yngre garde som har lagt mest press på båttreffkomiteen om konserter på kveldstid. Derfor er aldersgrensen for arrangementet satt til 16 år.

– Vi vil at ungdommen også skal få mulighet til å se og høre både Rotlaus og Sjuende far i huset, og ønsker dermed ung som voksen velkommen, sier Lyngstad

– Sjuende far i huset er for tida på turne og slipper ny musikk, så de er aktuelle som aldri før, fortsetter han, og legger til at også de lokale ungdommene i bandet Bunnløs skal stå på scenen samme kveld som oppvarmingsband.

Pubkveld fredag

Selv om lørdag kanskje er høydepunktet for mange under årets båttreff, er det likevel også stor aktivitet på kaia fredag kveld (5. juli). Da arrangeres det nemlig pubkveld med både Gisle Aarlott og Helge Risnes Nyhus og Electric Valmet Orchestra som musikalske innslag.

Gleder seg

At arrangementene kommer til å gå bra, er komiteen sikker på.

– Dette blir et av de større kulturarrangementene i regionen i sommer, nå når Steinkjerfestivalen er over, sier Lyngstad.

For den som er sent ute med å bestemme seg, holdes det av noen billetter til salg i døra for lørdagens konserter.

– Vi gleder oss, smiler trioen.