Musikalsk vennskap over landegrenser

Seks ganger har Røra Hornmusikklag besøkt Eichhofner Dorfmusik. Tyskerne har vært her like mange ganger. Nå blir det søt musikk på Røra Samfunnshus igjen.

Gleder seg: F.v. Berit Røflo Indgul (trombone), Oliver Wehn (trombone) og Merethe Green Ystad (saksofon) gleder seg til en knallkonsert i Røra Samfunnshus på lørdag. 

Ingen nerver: Røra Hornmusikklag er ikke nervøst før lørdagens konsert. Kanskje ikke så rart når det har spilt sammen med gjestene, Eichhofner Dorfmusik, et dusin ganger før? 

Nyheter

– Det startet i 1992 etter at jeg var i Tyskland som au pair. Jeg spilte i Eichhofner Dorfmusik i et halvt år, og det var så artig at jeg spurte Røra Hornmusikklag om vi ikke kunne invitere dem på besøk. Siden det har det ballet på seg til noe vi håper er «The Neverending Story,» smiler Berit Røflo Indgul, som spiller trombone.

Knallkonsert på lørdag

I morgen kjører Røra Hornmusikklag full guffe på Røra Samfunnshus, ikke bare sammen med Eichhofner Dorfmusik – i full Bayern-uniform med lærnikkerser og hele pakken – men begge skolemusikkorpsene er også med i år.

– Ja, da vi var hos dem sist ble vi enige om å ta med den yngre garde, sier Berit.

Billettene, som bare koster 200 kroner per stykk, er ikke til salgs før lørdag.

– Vi har bestemt oss for å ta sjansen på dørsalg, nikker Merethe Green Ystad, som har kommunikasjonsansvaret for Røra Skolemusikkorps og Eichhofner Dorfmusiks unge.

Etter 27 års samspill med Sør-Tyskland ser Merethe og Berit tydelig for seg hva som venter på konserten.

Komponist og solist Jan Magne Førde samt fire korps kommer til å fylle scenen. Det blir både felles låter og separat musikk. Røra Skolemusikkorps stiller også med drillkorpset.

– Kjenner vi dirigenten rett, kommer han til å dirigere publikum like mye som han dirigerer korpsene! Vi gleder oss, ler de to.

«Buskspilling»

Når Eichhofner Dorfmusik kommer til Røra, blir de innlosjert hos Røra-musikerne.

– Vi bor hjemme hos dem når vi er i Tyskland også, og det er nok dette som har gjort at tradisjonen har vart så lenge som det har. Hver gang er det jo som å komme på besøk til gode gamle venner, sier Berit.

Gjestene blir på Røra fra onsdag til søndag. De elsker Inderøy, og programmet som er lagt opp for dem er lokalt. De skal for eksempel ut på fjorden og fiske. Merethe og Berit regner med at folk vil støte på tyskerne andre steder enn på samfunnshuset også.

– Det blir nok noe «buskspilling» her og der i grendene der de er innlosjert, ja, blunker Berit med et lurt smil.