Mange med Inderøytilknytning

Mange unge som bor i eller har tilknytning til Inderøy er med i «Ormstunge – en råneopera», og de gjør en god figur.

SAMLET: Her er alle som har gått på Inderøy videregående skole, og inderøyninger som deltar i råneroperaen, samlet foran bilvrak.  

VED BENSINPUMPA: Rånere og bensin hører sammen. Her er de fire inderøyningene som er med i operaen samlet. F.v. Alf Erlend Magnus Øwre Haga, Ylva Støre Myhre, Åsmund Øwre Haga og Vilgun Øwre Haga.  

I SAMTALE: Åsmund Øwre Haga i samtale med produksjonssjef for operaen, Marian Lyngsaunet.  

Nyheter

Råneoperaen Ormstunge, en moderne versjon av Sagaen om Gunnlaug Ormstunge, er en stor produksjon som Styggdalsnemnda – en paraplyorganisasjon av åtte amatørteaterlag i Verdal og AHAGA-opplevelser står bak. Rasmus Rhode er mannen bak manus og musikk, og han har gjort en kjempejobb med å gjøre Håvamål og Voluspå om til dagsaktuelle tekster og et musikalsk rockeunivers. Rebekka Haga gjør en god jobb som førstegangs koreograf, og Kenneth Aksnes styrer den profesjonelle musikken med stø hånd.

Råtøff scenografi

Råneoperaen spilles midt i sentrum av Verdal – på Minsaas Plass, og bare det er spesielt i seg selv. I tillegg er scenografien råtøff med mye stål og betong som kulisser. Musikken holder for eksempel til i en container som utgjør en bro over to andre containere. På scenen er det også 18 biler. Åtte av dem er vrak. Handlingen foregår nemlig på et bilopphuggeri der Berg Bil selger biler og annet krimskrams. 10 biler er kjørbare og kommer ut og inn med ulike typer og karakterer inni.

Handlingen dreier seg om trekantdramaet mellom Helga, Gunnlaug og Ravn. Vi møter ungdom som kjører bil, stjeler, dropper ut av skolen og venner som blir uvenner. Her er det lidenskap, kjærlighet og hat i skjønn forening.

Mange inderøyninger

Hovedrolleinnehaverne er Geir Holmen (faren og innehaver av Berg Bil), Marte Østgård (Helga den fagre), Ravn (inderøyningen Åsmund Øwre Haga), Gunnlaug (Torfinn Hynne) og Torkjell (Lavrans Haga). I tillegg til Åsmund Haga finner vi inderøyningene Alf Erlend Magnus Haga, Ylva Støre Myhre og Vilgun Øwre Haga på scenen.

Men ikke nok med det; Inderøy videregående skole er sterkt representert med gode krefter, både av elever som har gått der og med mange som er elever der i dag. Totalt er 40 stykker i sving på scenen, og sammen skaper de magi.

– Vi har jobbet med råneoperaen siden april, og vi synes selv resultatet har blitt knallbra. Vi har lov til å være litt stolte, sier produksjonssjef Marian Lyngsaunet. Men det er bare tre forestillinger igjen, så løp og kjøp. Toget går nå!