Ketil Haugsand konserterer denne helga

Nå på søndag blir det konsert i Sakshaug kirke. Den som skal traktere orgelet er Ketil Haugsand.

KONSERTERER: Ketil Haugsand kommer til Sakshaug kirke for å konsertere. (Foto; Privat) 

Nyheter

I papirtgaven av Inderøyningen om vi i skade for å skrive at konserten er neste søndag. Det er feil. Konserten går av stabelen søndag 24. november.

Bakgrunnen for konserten er det at det nå er ett år siden nyorgelet kom på plass i kirken. Kantor Siv Anette Lorentzen er svært tilfreds med at Haugsand kommer.

– Han vil spille musikk av blant andre Marchand og Bach. det blir vakkert, lover hun.

Dobbeltjubileum

Til Lorentzen skriver Haugsand at han hadde si debut i Aulaen i 1969, altså for 50 år siden.

– Tenk, så er vi så langt – Etter et halvt århundre etter Aula-debuten, den 30. november, 1969 – er det tid for jubileum på det stedet man vokste opp – og hvor man stadig og for alltid føler seg hjemme. Det ville være naturstridig å dele denne gleden på noe annet sted i verden! To jubileum i ett altså! skriver han.

Tolv konserter

Kantoren sier at denne konserten markerer slutten på ett festår på orgelfronten.

– Vi har hatt tolv konserter på det fenomenalt flotte instrumentet. Alle i ulike sjanger og det lyder like flott, uansett. Nå håper vi at mange tar turen til kirken neste søndag for en feiende flott ettårsmarkering, smiler hun.

Professor

Haugsand er professor emeritus frå Hochschule für Musik und Tanz Köln. Han er blitt regnet blant de viktige personene innen internasjonal barokkmusikk i snart to generasjoner – med en bred karriere som solist, kammermusiker og som ensemble-leder. Han har deltatt ved de fleste prestisjefylte festivaler i Europa, USA og Det fjerne østen – med Norsk Barokkorkester, Kringkastingsorkestret, Stavanger Symfoniorkester, Lyra Baroque Orchestra, Arte Real Ensemble og ved Komischer Oper Berlin. Viktige kammermusikkpartnerer har vært Laurence Dreyfus, Wieland Kuijken, Peter Holtslag og mange andre.

Internasjonalt ry

Hans innspillinger med verk av Antoine Forqueray, Louis Marchand, Carlos Seixas, Sousa Carvalho o.a., har vunnet stort, internasjonalt ry. Haugsand studerte i sin tid hos den legendariske Gustav Leonhardt i Amsterdam og har vunnet priser i internasjonale konkurranser. Han har i ettertid selv vært medlem av tallrike juryer i lignende sammenheng, vært lærer ved talløse sommerkurs i Italia, Portugal, Israel, USA – og ikke minst ved Ringvekurset – på Sund Folkehøgskole – uavbrutt siden 1982. Han var cembalolærer, senere professor ved Norges musikkhøgskole mellom 1974 og 1995.