Gå til sidens hovedinnhold

Opplagsøkningen fortsetter for Inderøyningen: Over 100 flere abonnenter på ett år

Tirsdag presenterte Mediebedriftenes landsforening (MBL) og Landslaget for lokalaviser (LLA) opplagstallene for 1. halvår 2021. Inderøyningen kan glede seg over en nydelig økning. Tusen takk til våre trofaste lesere.

To ganger i året presentere Mediebedriftenes landsforening (MBL) og Landslaget for lokalaviser (LLA) opplagstallene for landets aviser. Det er tall som viser hvor mange som vil abonnere, og som kjøper avisa i løssalg. Det er en dag vi medieledere grugleder oss til, for da kommer dommen på om leserne er så fornøyde med produktet vi leverer at de er villige til å betale for det.

I inderøyningen har vi all grunn til å være strålende fornøyde. Vi gikk fra 1.836 i siste halvår for 2020, en pen økning i opplaget på 54, til 1.892 i første halvår i år, en økning på ytterligere 56. Det er altså 110 flere som velger seg Inderøyningen i år enn på samme tid i fjor.

Enestående digital vekst

Den nasjonale trenden er en sterk tilbakegang for papiravisene landet over. Inderøyningen har også noen færre papirlesere enn tidligere, men tilbakegangen er marginal sammenlignet med mange av de andre større avisene i landet.

Men det er stadig flere som leser digitale nettaviser. Det merker vi i Inderøyningen også. Den digitale veksten i Inderøyningen, altså abonnenter som kun leser avisen på nett, har vært på hele 140 prosent. i september i fjor hadde vi 92 heldigitale lesere, i år har vi 221.

Les også

Fin økning for Inderøyningen: – Det viser at inderøyningene har vendt seg til Inderøyningen for å bli oppdatert

Hyperlokal dagsordensetter

Inderøyningen har utviklet seg på mange måter det siste året, og målet til vår lille redaksjon er å være den foretrukne leverandøren av lokale nyheter. Vi er her for inderøyningene, og skriver om inderøyningene. Vi skal være tilstede der det skjer, og gi leserne alt fra de alvorlige, politiske beslutningsprosessene til å dekke idrettsaktiviteter, kulturopplevelser og hyggekvelder med lag og foreninger. Vi skal jobbe fram egne saker som setter dagsorden, og vi skal fortelle de gode historiene som berører og provoserer.

Flere har framgang

Også andre aviser i Trønder-Avisa-konsernet opplever økning. Storesøster Trønder-Avisa har styrket posisjonen sin, og hadde en opplagsvekst på 4,6 prosent fra andre halvår i 2020 til første halvår i 2021 med en økning på 852 abonnenter til dagens 19.266. Namdalsavisa har en økning på 392 abonnenter til 11.106, iLevanger – som ble etablert i desember 2020 har en førstenotering på 1.974 abonnenter. Steinkjer-Avisa og Snåsningen har en svak tilbakegang.

Kommentarer til denne saken