Så er den her den søte ferietiden, fellesferien hvor Norge går i slow motion, hvor det er umulig å forholde seg til rutetabeller og agurknyhetene florerer. Folket beveger seg mellom strandstolen, hengekøya og grillen. Henter seg en kald en fra kjøleboksen og dupper tærne i fjord og vann med trønderske badetemperaturer.

De som tok tidlig ferie i juni har allerede fått en god dose sommertemperaturer, og meteorologene melder om temperaturrekorder. Juni ble den tiende varmeste juniomåneden i Norge, så lenge målinger har funnet sted med snittemperaturer 1,7 grader over normalen.

Juli har så langt vært både våt og kald, men fortvil ikke, har du spart på feriedagene, kan du ha gode dager i vente. Værprognosene sier nemlig at august og september vil få gode temperaturer.

Først på 1900-tallet fikk flere arbeidstakere rett på ferie og ferieloven kom i 1947. Loven sikret at alle som sto i fast arbeid hadde krav på tre ukers ferie.

I en artikkel på Statistisk Sentralbyrå forteller de om nordmenns ferievaner på 1970-tallet. Da pyntet man seg til en flytur, og utenlandsreiser var heller sjeldne. Og på tross av ferieloven var det fire av ti personer som ikke var på ferie i det hele tatt, og gjennomsnittlig antall feriedager var 14. Østlandet var turistmagneten, og de som dro til utlandet på ferie var der i snitt bare fire dager. 70-tallet var den tiden bilferie virkelig fikk sin gullalder, hele 68 prosent brukte bilen som framkomstmiddel på ferieturen.

Reiseundersøkelsen viser at nordmenn dro på 5,6 millioner reiser i første kvartal i 2022. 840.000av disse gikk til utlandet. Det viser oss at det store flertall fortsatt reiser innenlands. Det er gode nyheter for Inderøy, som nå også har fått på plass et kjempetilbud for barnefamiliene, med Rebella Hex-satsingen i kommende uke.

Selv Sentrumskontrollørene, som har slaktet de fleste stedene de har kontrollert, fryder seg over hva som møter dem i Inderøy.

De neste fire ukene kommer det ingen papiravis i postkassen med Inderøyningens logo i toppen, derfor gir vi dere en fyldig og innholdsrik sommerutgave som dere kan kose dere med i ukene som kommer.

Men siste nytt vil du finne på inderoyningen.no hver dag gjennom sommeren. Der tar vi aldri ferie.