Gå til sidens hovedinnhold

OPPVEKSTSENTER VEST:


Nå er det nye oppvekstsenteret på Jætåsen ferdig og klar for innrykk. Bli med på en tur rundt parkanlegget.

MINSTE:

Skjermede lekeområder for de minste barna finnes flere steder på anlegget.  Her skal barnehagebarna få boltre seg. 

SPISELIG:

Det er plantet både stikkelsbær og solbærbusker, samt flere rognebærstrær på området.

LEKEN:

Ordfører Ida Stuberg gleder seg til å vise fram området til innbyggerne, og tar en husketur på oppfordring fra fotografen. 

GRILLHYTTE:

Den gamle grillhytta er bevart og området rundt integrert inn i skolegården. Her er det mulig å fyre i bålpanna, bevege seg i ulent terreng og få villmarksfølelsen rett utenfor skoledøra.  

FARGERIKT:

Å be dem over 40 om å konkurrere trenger ikke alltid ha like heldig utfall. Etter en ivrig start ble det både krasj og latterkrampe på kommunedirektør Stein Erik Breivikås, ordfører Ida Stuberg, og sektorleder Erlend Rotmo Slapgård. 

PARKERING:

Barnehagen har fått sitt eget parkeringsareal, hvor det er mulig for foreldre å stoppe for å slippe av, hente og levere barn.  

50 PLASSER:

Totalt er det 50 parkeringsplasser ved anlegget, inkludert fire handicapplasser.  

KLATRE:

Et gedigent klatrestativ innbyr til krevende øvelser for både store og små. 

SANITÆR:

Skolegården og nærmiljøanlegget er utstyrt med eget sanitærbygg med to toaletter. 

ÅPENT:

Disse vil være åpne for allmen bruk. – Om besøkende søger for å holde det i orden og vi ikke opplever herverk, vil sanitæranlegget stå åpent også på kveld og i helg, sier Erlend Rotmo Slapgård. 

LADER:

På veggen ved sanitæranlegget er det til og med motert to ladepunkt for telefon og andre elektroniske dupeditter, etter ønske fra speiderne og 4H som gjerne vil bruke fasilitetene til overnatting utendørs. 

BOLIGFELT?:

I øverkant av skolegården er man i gang med omregulering av et område som med tiden vil kunne legges ut for salg med inntil 30 boligtomter. 

GJENBRUK:

Den gamle grillhytta fra Lyngstad skole har fått nytt liv på toppen av skolegården. Den er allerede tatt i bruk, og vil være samlingssted for friluftsgruppa i barnehagen. 

VARMESTUE:

Her er det mulighet både for bålkaffe og pølsegrilling, dessuten blir det et deilig sted å trekke inn når trønder-høsten viser seg fra sin våteste side. 

KOS:

Stort mer er det vel ikke å si. 

INNHOLDSRIK:

Skolegården og nærmiljøanlegget sett fra toppen. Om søknaden om spillemidler til nærmiljøanlegg går igjennom,  vil hele to millioner kroner dekkes av kommunens kostnader til det flotte anlegget. 

SEDUM:

Legg merke til det fargerike taket. Det består av sedum, en plante som vil leve og skifte farge gjennom året. Sedummattene har en tykkelse på tre cm med substrat og inneholder 6–8 ulike arter fra Bergknappfamilien.

HINDERLØYPE:

Denne trappa var tidligere å finne i Kølhagan, nå har den fått nytt live på Oppvekstsenter Vest, som en del av ei hinderløype med barkdekke. 

TRAMPOLINER:

Ida og Stein Erik tester spretten i trampolinene, og gir dem godkjent.  Nå håper de at nærmiljøanlegget kommer ikke bare elever og ansatte til glede, men hele Inderøys befolkning. 

SKJERMET:

Nok en skjermet sone for de minste barna på skolen. 

FUNFAKT:

Skolen er utstyrt med en ringeklokke som har hele åtte ulike melodier. Så kan elevene på de ulike trinnene bli kalt inn til ulike tidspunkt. 

INNGANG:

Her er inngangspartiet til første og andre trinn og SFO.

SOLCELLER:

På frontveggen til skolebygget er det innstallert solceller som skal dekke behovet for strøm og oppvarming i Oppvekstsenter Vest. 

LADING:

FIre ladestasjoner for bil har man også funnet plass til på nedre parkeringsplass. Ladingen må man betale for, men parkeringsplassen er avgiftsfri. 

Sjekk den fantastiske skolegården. – Nå er det lov å bruke området, men ikke tråkk på gresset! understreker Erlend Rotmo Slapgård

10. august tar barnehagen i bruk sine nye lokaler og utearealer på Oppvekstsenter Vest, men allerede nå er den fantastiske skolegården åpen for alle som er nysgjerrige. – Vi håper området blir brukt både kveld og helg, sier ordfører og kommunedirektør.

For abonnenter