Gå til sidens hovedinnhold

Sommer i Inderøy - noe for enhver

ukas leder

Siste skoledag, smak litt på de to ordene og kjenn på følelsen de gir. Siste skoledag, åtte uker ferie til å gjøre alt og ingenting. Lange late morgener, myggstikk og ferieplaner. Sene kvelder og gode venner, strandliv og forelskelse.

For noen vil de åtte ukene dessverre fortone seg som ubarmhjertig lange. Ikke alle har et nettverk som står klar for å fange opp barn som plutselig har mye fritid, ikke alle har en farfar i livet som alltid har tid til en kaffekopp og en god prat, ikke alle har det gøy på landet.

Inderøy kommune har tatt grep sammen frivillighet, lag og foreninger, kultur og næringsliv for å gi barn og unge et alternativ gjennom sommeren. Et gratis tilbud som både skal bygge kompetanse, nye vennskap og gi mange sunne, utfordrende og morsomme aktiviteter gjennom sommeren.

150 inderøyungdom har fått sommerjobb gjennom kommunen. En rekke av disse skal være instruktører og kursledere for yngre barn. Andre har fått oppgaver som bidrar til at kommunen fortsetter å framstå som et attraktivt sted å være.

Det er lagt ned et godt stykke arbeid i planleggingen av Sommer i Inderøy, nå har de også fått på plass en egen koordinator som skal bidra til at alle aktiviteter blir gjennomført på best mulige måte.

Inderøyningen applauderer samarbeidet som her kommer tydelig til utrykk, og oppfordrer alle til å ta en titt inn på kommunens aktivitetskalender. Følg med i sosiale medier for å få en liten forståelse for det massive apparatet som er satt i gang for at sommerferien ikke skal bli lange og monotone dager for våre barn og unge, men en tid for læring og fellesskap, utvikling og underholdning.

Sist, men ikke minst vil vi oppfordre foreldre med barn i grunnskolen til å gjøre seg kjent med tilbudet, og snakke med ungene om mulighetene, slik at ordningen blir brukt. Om det så er rideleir, strykerskole, mekking på sykkel eller kurs i konflikthåndtering, eller en uke med idrettsaktiviteter som frister mest. Det står ikke på bredden av opplevelser.

Sommer, det er det vi vil ha, sommer det er det som er bra, sommer, sommer og skolefri.

Kommentarer til denne saken