Inderøy har fått en ny arena for intervju og samtale. Sist uke ble nemlig hagen til Kjerringa me' Straumen lansert som et ypperlig sted for de gode samtalene. Denne gangen var det tilfeldigvis SVs Siv Furunes som hadde tatt initiativet til en sofaprat om tannhelse med Audun Lysbakken, Anne Kjersti Bakstad og Maria Aune.

Nå følger inderøyningen opp. Mandag inviteres det til folkemøte for naboer og næringsliv i Straumen sentrum. Tema for seansen vil bli gravearbeidene som vil prege gatene helt fram til jul.

I panelet har vi fått med oss Hans Kristian Musum som er prosjektleder for Skanska, Sidsel Bryne som er enhetsleder kommunalteknikk i Inderøy kommune og Arild Aagesen som er prosjektleder for Inderøy kommune.

Trioen vil bli intervjuet av redaktør Pia Marie Lerseth i Inderøyningen, og det vil bli åpnet for spørsmål fra publikum i løpet av den times lange sofapraten. Nå håper vi nabolagets beboere kjenner sin besøkelsestid og benytter sjansen til å benke seg i hagen utenfor Klokkarstu mandag mellom klokken 16.00 og 17.00.

Vi trenger flere arenaer for de gode, åpne samtalene, og vil i tiden framover bidra til å skape engasjement og undring over lokale tema som berøre mange av kommunens innbyggere. Her er det bare å komme med tips og ønsker for hva Inderøyningen skal bringe til torgs.

Speakers' Corner er en plass i det nordøstre hjørnet av Hyde Park i London, og et fremstående eksempel på ytringsfrihet, da hvem som helst kan møte opp uanmeldt og tale om et hvilket som helst emne. Man må påregne at folk med motstridende meninger kommer med tilrop. De fleste av talerne er der hver søndag med innøvde taler, men det er også de faste bråkmakerne, som forsøker å latterliggjøre de svakere talerne. Nå låner vi konseptet og bringer vår versjon av Speakers Corner til Klokkarstu.

Vi mener det er viktig å ta den lokale debatten ut til folk. Løfte den ut av det digitale rommet og inn i virkeligheten hvor man må se hverandre i øynene når man ytrer sin mening.

Vi ser fram til et godt nabomøte på mandag, og gleder oss til å føre konseptet videre.