Status for arbeidet med ladestasjon for el-biler i Inderøy

Bilder til bilnummer febr 2014.
Ladestasjon elbil. Lading elbil. Hurtiglading elbil

Bilder til bilnummer febr 2014. Ladestasjon elbil. Lading elbil. Hurtiglading elbil Foto:

Av

Interpellasjon fra Senterpartiet fremmet til Inderøy Kommune ved rådmann Peter Ardon.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sommeren 2020 ble av mange årsaker Norges ferie, og også her i Inderøy fikk vi besøk av mange turister noe som er svært positivt for næringslivet og arbeidsplasser her lokalt. Reiselivet har sammen med kommunen jobbet offensivt for at Inderøy skulle bli sertifisert som bærekraftig reisemål, noe vi oppnådde i 2016, og ble resertifisert som i fjor. Per i dag kan vi ikke tilby en eneste el-ladestasjon her i vår kommune, noe som ville vært positivt både med tanke på utslipp og omdømme.

Vi har vært ambisiøse med tanke på klima og miljø satsinger i Inderøy, og kommunen var tidlig ute med miljøplan for flere år siden. I den gjeldende planen har vi mål om at Inderøy kommune skal bidra til redusert utslipp av klimagasser i tråd med Kyotoavtalen og nasjonale målsetninger. Et av tiltakene for å nå dette målet er formulert som «Tilrettelegging for bruk av miljøriktige biler» (side 38 i Miljøplan 2015-2025).

Da kommunestyret behandlet budsjett for 2018 med tilhørende økonomiplan vedtok kommunestyret at;

Rådmannen gis fullmakt til å søke midler til tiltak oppført i Miljøplanen.

Rådmannen bes gå i dialog med borettslagene i kommunen, og avklare behov for tiltak som tilrettelegger for lading av elbil - og søke om støtte til slike tiltak.

Da kommunestyret behandlet strateginotat i juni 2019 besluttet kommunestyret; «Det er ønskelig at Inderøy får andel av midlene som Trøndelag fylkeskommune har avsatt til satsing på el-bil ladestasjoner, og Rådmannen bes arbeide for det».

Stortinget har satt som mål at alt nybilsalg skal være nullutslippsbiler innen 2025. Som folkevalgte i Inderøy mottar vi stadig henvendelser fra innbyggere og tilreisende om lademulighetene for el-biler. Mine spørsmål er;

Hva er status for dette arbeidet i Inderøy kommune?

Hva kan vi gjøre for å nå ambisjonene om å få på plass en slik installasjon i vår kommune?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken