Oppslutningen rundt e-sport har vokst voldsomt de siste årene. I dag kan profesjonelle turneringer følges av flere millioner mennesker verden over, og det er ikke uvanlig at dyktige spillere blir profesjonelle e-sportsutøvere på heltid.

Allerede på 1970- og 1980-tallet ble det konkurrert i arkadespill som Space Invaders, hvor spillerne prøvde å slå hverandres rekorder. I noen tilfeller ble det organisert turneringer med mindre premier. Likevel var det var først med internetts framvekst i 1990-årene at det vokste frem et e-sportmiljø som kan minne om det vi kjenner i dag.

Spillene det konkurreres mest i er blant annet League of Legends, StarCraft II, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive og Hearthstone. Fremmedord for mange av den godt voksne generasjon som flertallet av Inderøyningens lesere befinner seg i.

Hvilken forelder kan med hånda på hjertet si at de ikke har revet seg i håret over frustrasjon når familien håpefulle foretrekker å sitte foran skjermen framfor å spille fotball på løkka eller springe seg en tur i skogen?

For noen år siden bestemte undertegnede seg for å fordype seg i e-sportens uutgrunnelige hemmeligheter. Et forsøk på å forstå en ung manns seriøse interesse for e-sportens utfordringer. Vi dro til Katowice i Polen for å overvære et større stevne, som samlet nærmere ti tusen e-sportsinteresserte ungdommer. Et eventyr av en opplevelse, med nærkontakt av spillfigurer i levende live, i fantastiske kreasjoner, skapt av ungdommene selv. Cosplay, eller maskerade om du vil, er en viktig del av e-sportsuniverset.

Så skal det sies at foreldregenerasjonens krav var et besøk til Auschwitz i samme slengen, for virkelig å se på ytterpunktene i tilværelsen.

Denne dannelsesreisen, ble like viktig for både mor og sønn, og det må innrømmes at nysgjerrigheten til sporten ble trigget, og forståelsen for lagspillet langt større. Derfor er det med stor glede vi kan formidle i dagens Inderøyningen at Inderøy videregående skole vil tilby e-sport som programfag til høsten. Det er å ta ungdommen på alvor.

Så sett deg inn i spilluniverset før du krever at gamingen skal avsluttes før middag. Du ville neppe ha gått ut på banen og tauet inn den håpefulle midt i fotballkampen, fordi middagen var servert.