Gå til sidens hovedinnhold

To personer med britisk koronasmitte har vært på vinterferie på Innherred, og innom en rekke butikker: Ber folk teste seg så fort som mulig

To grupper med smittede, på henholdsvis to og fire personer, har vært i Inderøy, Levanger og Stjørdal. Se oversikten over butikkene og de ulike tidspunktene.

(Trønder-Avisa)

To personer med påvist covid-19, med sannsynlig smittested Trondheim, kan ha vært smitteførende i butikker i Inderøy i forrige uke. Det skriver Inderøy kommune i en pressemelding. Personene er tilreisende som har fritidsbolig i Inderøy.

– Det tas høyde for at det kan være snakk om britisk virusvariant, men dette er ikke bekreftet, skriver Inderøy kommune i en pressemelding.

Flere butikker i Inderøy

Personer som har vært i følgende butikker i Inderøy på følgende datoer bes derfor gå i karantene, til de har tatt test som er negativ. Om test er negativ trenger man ikke videreføre karantene, såframt man ikke får symptomer – da bør man testes på nytt.

  • 24. februar i tidsrommet 16.45 og 17.30: REMA 1000 og Boots Apotek
  • 25. februar i tidsrommet 15.00 og 16.00: Coop Extra og Vinmonopolet
  • 26. februar i tidsrommet 15.15 og 15.45: REMA 1000 og Boots Apotek

– Alle som har vært i butikkene de aktuelle dagene, også utenom de aktuelle tidspunktene, bes ha lav terskel for å teste seg om de får symptomer som kan skyldes koronavirus, skriver Inderøy kommune i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kjøpmann Tommy tar ansvar – går i karantene

Les også

Apoteket får dispensasjon til å holde åpent: – Det har vært litt kaotisk

De samme to var innom bensinstasjoner i Levanger

De samme to personene har også vært innom følgende to steder i Levanger kommune:

  • 24. februar i tidsrommet 15.45 – 16.15: YX Gråmyra
  • 28. februar i tidsrommet 15.30 – 16.00: Circle K

26. februar, i tidsrommet 14.30 – 16.00 besøkte en familie på fire Vuddu Valley. Ifølge kommuneoverlege Tommy Aune Rehn er det ukjent hvilken virusvariant disse er smittet av.

Dobling i Rinnleiret-testing etter mulig mutant-besøk

– Alle som har vært innom disse stedene i samme tidsrom anbefales å teste seg så snart som mulig, og gå i karantene til de har fått negativt svar. I tillegg må de være svært oppmerksomme på symptomer også etter negativ test. Ved symptomer må man holde seg for seg selv og teste seg på ny snarest, skriver kommuneoverlege Tommy Aune Rehn i pressemeldingen som er lagt ut på kommunens nettsted.

– Må i karantene til testsvar foreligger

Rehn sier at kommunen ikke har noen anelse om hvor mange eller hvem som har vært innom de to bensinstasjonene. Han sier at de ansatte som har vært på jobb i de aktuelle tidsrommene er blitt bedt om å teste seg.

– Så må de gå i karantene fram til de mottar testsvar. De som tester seg på Rinnleiret får testsvarene raskt nå, det pleier å ta under et døgn – så kan man avklare og gå videre, sier Rehn – som oppfordrer folk til å teste seg.

To personer innom også i Stjørdal

Også kommuneoverlegen i Værnesregionen ber om at man snarlig lar seg teste om man har vært på disse steder i tidsrommene som er angitt:

  • 24. februar i tidsrommet 13.00 – 13.30: Circle K, Stjørdal
  • 28. februar i tidsrommet 12.00 – 12.10: Shell, Værnes

Les også

Se kart: Her har de smittede personene vært innom

Ansatt må teste seg

Rolf Morten Bragstad, daglig leder ved Circle K Levanger, forteller at de hadde én person på jobb i tidsrommet 15.30-16.00 28. februar.

– Vi har blitt anbefalt om at de som var på jobb må teste seg. Ellers tar vi ikke noen andre grep, sier Bragstad.

– Så det blir ikke noe stenging av bensinstasjonen?

– Nei, vi gjør ikke det så lenge vi ikke har fått beskjed om det, sier Bragstad.

Han kan fortelle om at det var lite besøkende innom stasjonen i det aktuelle tidsrommet.

– Det var en veldig rolig dag. Nesten ingen kunder var innom på dette tidspunktet, i tillegg har vi pleksiglass som beskytter. Vi føler oss ganske sikre på at ingen flere skal være smittet, sier han.

– Alle berøringsflater er rengjort mange ganger etterpå

YX Gråmyra hadde to ansatte på jobb i det aktuelle tidsrommet 24. februar.

– Begge to skal testes, og vil gå i karantene fram til de har gått et negativt testsvar, sier viseadministrerende direktør Bjørn Vik-Mo i Coop Midt-Norge.

Han mener at Coop har veldig gode renholdsrutiner.

– Alle berøringsflater er rengjort atskillige ganger etter at de to personene var innom. Vi har stått oppe i dette i ett år nå, og så vidt vi er kjent med har ingen har blitt smittet i våre butikker, sier Vik-Mo.

Kommentarer til denne saken