Turnéteatret i Trøndelag avlyser deler av planlagt turné

AVLYSER: Turnéteateret avlyser de to første ukene av den planlagte trøndelagsturneen  for teaterforestillingen Hei kjære heim

AVLYSER: Turnéteateret avlyser de to første ukene av den planlagte trøndelagsturneen for teaterforestillingen Hei kjære heim Foto:

DEL

Vi befinner oss i en tid hvor alle er mye hjemme. Det er også utgangspunktet for teaterforestillingen Hei kjære heim som nå lages av Turnéteatret i Trøndelag, i samarbeid med Trøndelag Teater. Med det eksisterende smittetrykket ser imidlertid Turnéteatret ingen annen utvei enn å avlyse de to første ukene av den planlagte trøndelagsturneen, skriver Turneteateret i en pressemelding.

– Vi befinner oss midt i rød sone når det gjelder smitte av Covid-19 og anbefales å begrense reiser over kommunegrensene. Det gjør det vanskelig for oss som det turnerende teatret for Trøndelag, sier teatersjef Nora Evensen.

Lager forestilling

Teatersjefen forteller at teatret i dag har tatt den nødvendige avgjørelsen om å avlyse de første to ukene av den planlagte turneen med Hei kjære heim:

– Vi jobber for å lage ferdig forestillingen som har urpremiere 23.januar, med høyt fokus på smittevern. Å ta med forestillingen ut på turné er vanskelig akkurat nå og vi velger derfor å avlyse de to første ukene av turneen. Vi gjør en ny vurdering for resten av turneen når vi ser hvordan smitten utvikler seg i Trøndelag.

Samtidig som teatret avlyser deler av turneen arbeides det for å finne nye tidspunkt for å spille forestillingen:

– Vi lager en perle av en forestilling, som vi har stor tro på at publikum har lyst til å se når de får muligheten. Vi arbeider derfor for å finne nye datoer å spille på de stedene som vi i dag må avlyse, forteller teatersjef Nora Evensen.

Turnéteatret i Trøndelag opplyser at publikum som har kjøpt billetter til avlyste forestillinger vil få refundert disse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken