Inderøy Ungdomsskole vil være best i lag – for Ukraina, og i neste uke, uke 18, så blir det aksjonsuke for å lære mer og samle inn penger til det krigsherjede landet.

Sponsorløp

– Ungdomsskolen skal gjennomføre sponsorløp tirsdag 3. mai klokka 10.00. I løpet av 30 minutter skal hele skolen, cirka 250 elever og 50 ansatte løpe rundt idrettsbanen (400 meter). Vi ønsker da å invitere næringslivet i området til å være med på å sponse oss. Man sponser da med et gitt beløp pr runde en klasse, ansattegruppen eller hele skolen løper. Etter løpet vil bedriften få informasjon om hvor mange runder den valgte gruppen har løpt og hvor man kan sette inn summen. Bedriften vil igjen få sin logo trykket på programmet som vi deler ut på Aksjonskvelden 5. mai, forteller Liv Signe Saxhaug Munkeby, avdelingsleder 9. trinn ved Inderøy ungdomsskole.

Åpent arrangement torsdag

Torsdag er den store dagen i aksjonsuka. Da blir det åpent hus på Akset fra klokken 17.00.

– På dagtid vil gjøre finpussen til det som skal skje på kveldstid. Vi vil produsere for salg og produkt som er ment for å gi informasjon. På kveldstid inviterer vi til et åpent arrangement hvor man kan får være med på ulike aktiviteter og opplevelser, forteller Munkeby.

Ifølge programmet åpnes det hele ved rektor Harald Einar Erichsen, og et musikalsk innslag ved Preben Dahl.

– Det blir flere musikalske og kunstneriske innslag, salg av kaffe og noe å bite i – både inne og ute ved bålpanna, salg av elevprodukt, utstillinger av elevarbeid, ulike aktivitetsløpyer for barn i alle aldre, besøk av Bjørnis, og stand med Røde Kors Inderøy. Vi slår med andre ord på stortromma, og vil ha med alle, sier Munkeby.Best i lag – for Ukraina