Gå til sidens hovedinnhold

Unngå stigmatisering i en krisesituasjon

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Trønderdebatt)

De siste par ukene har vært krevende for oss innherreds-byggen. Koronasituasjonen har utviklet seg, og forekomsten av smitte har økt betraktelig også på Innherred. Det kommer daglige oppdateringer på smittetall, og informasjon om hvor smitten kommer fra. Dette er en pandemi som også har truffet oss på Innherred som er en del av verden for øvrig, og smitten har ikke opphav i enkelt kommuner eller enkelt arrangement som har funnet sted.

Vi maser til stadighet på dere innbyggere om å overholde smitteverntiltakene, og vi vet at det å begrense antall nærkontakter og å holde avstand er særdeles viktig i tiden vi står i – samtidig ønsker vi å minne om formuleringer på helsenorge sine sider; «Unngå stigmatisering, Dersom du møter eller hører om noen som har fått bekreftet covid-smitte – ikke snakk negativt om han/hun eller gruppen de er en del av. Vi er inne i en pandemi. Covid-viruset er usynlig, det sprer seg lett, og kan også ramme dem som følger alle forhåndsregler».

Det å teste seg, og det å sitte i karantene er å ta ansvar for å begrense videre smittespredning. Dette er vi helt avhengige av for å få bukt med situasjonen vi står oppe i nå. Vi oppfordrer til å være rause med medmennesker, samtidig som hver og en av oss gjør vår innsats for å overholde de nasjonale og lokale retningslinjer som er lagt.

Kommentarer til denne saken