Bordene sto pent dekket og lokalene var pyntet med ballonger, høstløv, gresskar og lysslynger. Unge og voksne med utviklingshemming og deres ledsagere kom fra Inderøy, Verdal og Levanger for å samles til en etterlengtet fest. Drøyt 60 feststemte deltagere møtte frem.

På innbydelsen sto det at det var lov å kle seg ut, noe enkelte benyttet anledningen til å gjøre.

Mat og underholdning

Det ble servert smakfull gryterett med tilbehør fra Inderøy Catering. Under middagen underholdt Malin Anderson med sang og Thale Jørstad på piano. Repertoaret var ulike sanger fra Disney-filmer. Malin synger vanligvis i Dissimilis- bandet Gullfiskrockerne på Inderøy, og sang ukentlig for kommunens gamle i institusjon frem til pandemien. Thale Jørstad er utdannet operasanger, har vært Malins støttekontakt og jobber nå som hennes BPA-assistent i tillegg til sangen.

Etter middagen ble det kaffe, kaker og dans. Musikk og god stemning sørget trubadur Robert Hofstad for. Kake-bordet hadde fristelser av mange slag, også for diabetikere, gluten- og laktoseintolerante.

Prekært behov for sosial liv

Inderøy NFU sto for det populære arrangementet. Grunnet pandemien, har de måttet avlyse sin årlige nyårsfest ved Jægtvolden Fjordhotell. Behovet for en sosial sammenkomst var prekær, da mange i målgruppa har levd et isolert liv under pandemien. Inderøy NFU mottok aktivitetstilskudd fra Bufdir for å arrangere fest. Bufdir har en tilskuddsordning for tilskudd til aktivitetstiltak for barn og unge med funksjonsnedsettelser. Formålet er å bidra til å kompensere for isolasjonen barn og unge med funksjonsnedsettelse har opplevd under koronapandemien, og legge til rette for økt aktivitet og deltakelse innenfor rammene av smittevernsrestriksjoner gitt av offentlige myndigheter.

Langbordene var merket slik at de som alt bor i samme bofellesskap, kunne sitte i samme kohort samtidig som man fikk treffe andre venner og kjente. Spritdispensere var lett tilgjengelige. Festen var vellykket og folk koste seg. Kanskje kan Inderøy NFU få til et tettere samarbeid med andre lokallag, slik at dette kan bli en årlig begivenhet?

Vi takker gjester og gode hjelpere for en trivelig kveld.

Marit Nordby, styremedlem Inderøy NFU