Gå til sidens hovedinnhold

– Vi kjenner alle noen som har det ekstra tøft akkurat nå. Da varmer det ekstra når evig positive ildsjeler gjør hva de kan for å lete etter lyspunkt

ukas leder

En skulle kanskje tro at den nye hverdagen med koronatrusselen hengende som en klam hånd over samfunnet skulle føre til stagnering og depresjon, men inderøyningene vil det annerledes.

Ja, det er tøffe kår for mange bedrifter som ikke faller inn under nasjonale støtteordninger. All honnør til Siv Furunes og Sv som løfter utfordringen til Øyna opp til Stortinget og stiller statsråd Nybø til veggs.

Ja, det er tøffe kår for ungdom, som kjenner mer på utenforskap og ensomhet enn noen gang. Som mister ungdomstidens bekymringsløse løssluppenhet, som blir tvunget til avstandsforelskelse og hjemmeundervisning. All honnør til ungdommene på Inderøy Videregående skole som legger sjela si i forberedelsene til årets storoppsetting som kanskje bare et fåtall får se.

Ja, det er tøffe kår for alle dem som sliter med psykiske utfordringer, som blir tilbudt den knappe hjelpen med en videosamtale hver fjortende dag med en utenlandsk terapeut med språkproblemer. All honnør til frivilligheten som ser de som sliter.

Vi kjenner alle noen som har det ekstra tøft akkurat nå. Da varmer det ekstra når evig positive ildsjeler gjør hva de kan for å lete etter lyspunkt. Som anstrenger seg for å finne en arena hvor man kan få en følelse av tilnærmet normalt uten å gå på bekostning av pålagte restriksjoner. Som gir håp om at vegen tilbake til en hverdag med folkemøter, festivaler, klemmer og utepils ikke trenger å være så langt unna. All honnør til Straumen Aktiv og Den Fagre Fjordveg for at de lar drømmene leve.

Drømmen om framtidens Inderøy er også i høyeste grad levende. I dag får dere et lite tilbakeblikk på tre framtidsscenarier presentert for 10 år siden, om Inderøy 2020. Fornøyelig lesing, som også gir rom for ettertanke og refleksjon. Hvor var vi, hvor ville vi og hvor har vi kommet?

Inderøysamfunnet er preget av fornyelse og forandring, kommunen har fått ny kommunedirektør, Nils Aas Kunstverksted har fått ny leder, Inderøyningen har fått ny redaktør. Nå jobbes det med en ny strategi for hvilken retning Inderøy skal utvikle seg videre. Kommunen spør sine innbyggere, da gjelder det å komme på banen å svare.

Kommentarer til denne saken